UEFA javlja: Sumnjiv meč Železničar – Timok 1919

Fudbal 22. dec 202109:41 0 komentara
FK Timok
Printskrin

Pred komisijama Fudbalskog saveza Srbije, u narednim danima, naći će se još jedna sumnjiva utakmica sa prvoligaških terena. Iz UEFA je stigla „dojava“ – susret prvoligaša Železničara i Timoka 1919 (3:2) nalazi se pod lupom „istražnih“ fudbalskih organa.

Sumnja u ishod susreta šestog kola Prve lige Srbije bazirana je na osnovu kvota – na dan utakmice, od jutra 13. septembra do početka, intezivno je padala vrednost pobede domaćeg tima. Najniži nivo dostigla je neposredno uoči prvog zvižduka sudije Jelene Cvetković. Identifikovan je i neobično veliki broj uplata na pobedu pančevačkog tima u prvom poluvremenu.

Povezano

Oba ishoda završena su prema „očekivanjima“ i uplatama na kladionicama – Železničar je u konačnom ishodu pobedio sa 3:2, istovremeno i prvih 45 minuta rešio u svoju korist (2:0).

Disciplinska prijava se, kako saznajemo, odnosi na četvoricu fudbalera Timoka 1919. „Terete“ se da su neuobičajenim radnjama, tokom utakmice, pomogli pančevačkoj ekipi da stigne do tri boda.

Poslednjih meseci, na osnovu prijave iz UEFA, saslušano je više neposrednih svedoka i sakupljeno obilje dokaznog materijala. Opsežni „akciju“ vodio je Svetislav Đurović, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Saslušao je i zatražio pisana izjašnjenja fudbalera i trenera Timoka 1919, na čelu sa Vojkanom Rajčićem, sada već bivšim šefom struke Zaječaraca. Sadržaj izjava, za sada, strogo je čuvana tajna.

Saznajemo da je klub, u međuvremenu, raskinuo ugovore sa nekoliko „obeleženih“ fudbalera. Istovremeno, javnost u gradu pod Kraljevicom i klupski poslednici, intezivno su se bavili kompletnim slučajem još od 13. septembra. Crv sumnje odavno nagriza redove Timoka 1919, a „istražni organi“, na osnovu snimaka spornih dešavanja, obeležili su nekoliko sumnjivih poteza imenovanih fudbalera.

Celokupnim slučajem, po slovu „zakona“, baviće se Disciplinska komisija FSS. Prvostepeni organ, poslednjih godina, beskompromisno vodi Ivan Nikolić. Pred četvoročlanim telom našlo se nekoliko sličnih predmeta i u prolećnom delu prošle sezone. Podsetimo, čačanskom Borcu 1926 i GFK Jagodini, sredinom aprila, oduzeto je po šest bodova, uz finansijsku globu od ukupno deset miliona dinara.

Na utakmicama Železničar – Trajal i Trajal – Sloga (Kraljevo) nije utvrđena povreda integriteta takmičenja.

Poslednji predmet, ipak, za nijansu drugačiji je od prolećnih. Činjenica da se klub, u međuvremenu, raskidima ugovora ogradio od celokupnog slučaja, uvodi priču o nedvosmislenoj povredi intergiteta takmičenja. Posle prijave oficira Svetislava Đurovića, eventualnu kaznu u prvom stepenu izreći će članovi Disciplinske komisije.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!