„Vlahović je najbolji mladi napadač u Evropi posle Holanda“

Fudbal 30. jul 202119:50
Dušan Vlahović
Izvor: Jonathan Moscrop/Sportimage(Credit Image: © Jonathan Moscrop/CSM via ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Legendarni napadač Italijanske reprezentacije i brojnih evropskih kluba Kristijan Vijeri komentarisao je ofanzivca Fiorentine Dušana Vlahovića i predvideo mnogo uspeha Beograđaninu u narednoj sezoni.

Centarfor reprezentacije Srbije je u prethodnoj sezoni na 37 utakmica za „Violu“ u Seriji A postigao 21 pogodak.

Vlahović je u svom godištu najbolji napadač u Evropi posle Erlinga Holanda iz Borusije Dortmund“, izjavio je Kristijan Vijeri za italijanski list „Gazeta delo sport“.

Nekadašnji fudbaler Partizana trenutno pregovara sa timom iz Firence oko produžetka ugovora koji ističe 2023. godine, a ukoliko se pregovori izjalove za očekivati da ga tim sa stadiona „Artemio Franki“ proda, budući da ima mnogo zainteresovanih ekipa.

Vlahović je vrhunski napadač i u sledećoj sezoni će lako ponovo postići više od 20 golova“, rekao je golgenetar koji je za reprezentaciju Italije odigrao 49 utakmica i postigao 23 gola.

Italijanski mediji navode da bi u slučaju prodaje 21-godišnjeg Beograđanina Fiorentina na ime obeštećenja dobila oko 70 miliona evra.

Kristijan Vijeri (48) je u karijeri koja je trajala od 1991. do 2009. godine igrao za Torino, Pizu, Ravenu, Veneciju, Atalantu u tri navrata, Juventus, Atletiko Madrid, Lacio, Inter, Milan, Monako, Sampdoriju i Fiorentinu.

Komentari

Vaš komentar