Vujošević: Ostoja je bolji od Vučelića

Fudbal 27. sep 202218:22 5 komentara
Duško Vujošević Ostoja Mijailović
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Traje i dalje spor između sadašnjeg i bivšeg rukovodstva JSD Partizan. Na jednoj strani je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, a na drugoj predsednik FK Partizan Milorad Vučelić.

Ostoja Mijailović izabran je od strane većine delegata za predsednika Sportskog društva. Ipak, dosadašnji predsednik Milorad Vučelić osporava legalnost i legitimitet tog čina jer ta sednica nije održana na mestu gde je zakazana. Na neki način ovo je postao sukob dva najveća kluba crno-bele porodice košarkaškog i fudbalskog, a podršku Mijailoviću pružio je trofejni trener Partizana Duško Vujošević.

– Pozivam Vučelića da da ostavku. Napravio je neke rezultate, ajde, ja sam mislio da će više da zaštiti Partizan. Uspešniji je Ostoja Mijailović jer otkako je došao u košarkaški klub… Taj klub je bio u ozbiljnim finansijskim problemima. Iskoristio je situaciju što Vučelić tri godine nije zakazivao izbornu Skupštinu… Ja sam bio romantičar na mestu predsednika JSD, a nisam siguran da su i oni. Tu niko nije sasvim u pravu, ali pozitivniji je Mijailović – rekao je Vujošević.

Istakao je šta zamera Vučeliću, ali i izrazio određene rezerve prema Mijailoviću.

– Trebalo bi da se zna u kolikim je dugovima fudbalski klub, priča se 30.000.000, 40.000.000 evra. Gomilaju dugove, ne razvijaju igrače, prodaju talente i grčevito se bore za ostanak na funkcijama. Pristali su na ulogu ikebane, da Partizan bude drugi. Stanojević nije na to pristao, bunio se, pa su ga proglašavali ludim, pričali su da podseća na mene. Ko su oni da prete izlaskom iz Spotskog društva? I navijači treba da se dignu. Kakvo izlaženje FK iz Sportskog društva? Ako ne ide sve ovo ka deoničarskom Sportskom društvu, gde bi se uzimalo vlasništvo nad stadionom, pa možda gradio novi stadion sa poslovnim zgradama. Ta njegova borba za Sportsko društvo mi nije do kraja jasna, pogotovo sam oprezan što u pozadini stoji Novak Nedić. U svakom slučaju je Mijailović pozitivniji, uneo je u košarku i svoje privatne pare.

Iako su u sukobu čelnici dva kluba, Mijailović je iskoristio priliku da pruži javnu podršku fudbalerima i treneru Gordanu Petriću.

– Želim da igračima i stručnom štabu Partizana pružim punu podršku u svim mečevima koji ih očekuju narednih nedelja i meseci! JSD Partizan je jedna porodica i neupitna je činjenica da se moramo držati zajedno u borbi za uspeh! Nažalost, pojedincima je borba za fotelju preča od svega, ali tome se mislima i srcem moramo odupreti. Momci, Gordane… Samo napred! Verujemo u vas i nadamo se da ćete nam na terenu doneti mnogo razloga za radost! Svi k’o jedan, za Partizan.