„Želim da imamo nemačku kulturu i ne komentarišemo, ali…“

Fudbal 19. feb 202215:28
Izvor: FK Partizan

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević pred utakmicu sa Radničkim 1923 (nedelja 15.30, stadion u Humskoj) pozvao je navijače da im pruže podršku.

„Očekujem i pozivam navijače da nam pomognu sutra. Ulaz je besplatan i želimo da bude pozitivna atmosfera. Nije lako pobediti svaku utakmicu i potrebnna nam je podrška, svaki aplauz. Očekuje nas nastavak prvenstva, svima je poznato koliko nam znači svaka utakmica i ulazimo u nedeljni duel sa maksimalnim poštovanjem prema rivalu i treneru Lalatoviću. Kragujevčani nisu uigrani i nadam se da neće biti ni sutra, ali su ekipa koja može ozbiljno da nas ugrozi. Imaju kvalitetne ofanzivce od tomića preko Mirića i Ubiparipa“, rekao je Stanojević.

Šef stručnog štaba crno-belih prokomentarisao je i situaciju kada VAR nije radio na utakmici između Crvene zvezde i Čukaričkog.

„Prvo smo sačekali šta će reći sudijska komisija. Javio se predsednik komisije i rekao da svi greše. Pitao se da li ćemo mi nekada imati tu nemačku kulturu, da se prihvati greška. Dugo gledam nemački fudbal, ali nikad nisam video da sudija stoji na tri metra i ne donese ispravnu odluku. Imali smo potom situaciju sa VAR-om. Takođe imali smo mi situaciju u Nišu gde se dovodilo u pitanje da li će Arena prenositi utakmicu zvog tehničkih problema i to bi značilo da nema VAR analize i mi nismo želeli da igramo utakmicu ukoliko se ne reši problem. Takav je stav kluba. Kada je u pitanju izjava gospodina Filipovića, mi nikada nismo davali saopštenja ni kada smo gubili, želimo da imamo tu nemačku kulturu te nismo komentarisali, ali da smo hteli da komentarišemo mogli bismo da kažemo da je to što se desilo u dve utakmice brutalno. Želimo da podržimo srpski fudbal u kojem sve ide u dobrom pravcu. Nećemo reći da je brutalno to što se desilo, već da je sticaj okolnosti i greška. Ne trebaju da utiču interesi bilo koje vrste, naročito jer je dato obećanje da će prvenstvo biti regulerno. Držimo se toga i verujemo da stvari koje su se desile nisu bile namerne i da se neće ponavljati“.

Stanojević je rekao da neće imati sve igrače na raspolaganju za utakmicu sa Radničkim 1923.

„Miljković nije u konkurenciji za utakmicu, problem su i kartoni koje ima Zdjelar, dok je Vujačić spreman za utakmicu. Utakmica protiv Sparte je bila veoma fizički zahtevna, mada smo neke igrače ranije zamenili. Nema akumulacije umora, odigrali smo tek dve utakmice. Zadovoljan sam kako se Jevtović uklopio. Obavio je sve naše zahteve. Očekujem da i Fejsa bude spreman već posle Sparte“.

 

Komentari

Vaš komentar