Zidanov blizanac vodi Real, nema ni Ramosa, Karvahala, Naća…

Fudbal 23. jan 202111:18 > 11:23
Real Madrid Zinedine Zidane David Bettoni
Reuters/Michaela Rehle Livepic

Ekipu Real Madrida u subotu očekuje teško gostovanje u Vitoriji protiv Alavesa. Nedostajaće nekoliko ključnih igrača kao i trener Zinedin Zidan.

Francuski trener je bio pozitivan na testu na koronavirus, a pored njega u izolaciju je morao i Naćo nakon kontakta s osobama, koje su bile pozitivne.

Prvaku Španije ponovo će mnogo nedostajati povređeni kapiten Serhio Ramos. Iz istog razloga neće biti ni Danija Karvahala, Fedea Valverdea i Rodriga. Mladi Martin Odegard je na izlaznim vratima i on takođe nije otputovao sa ekipom na megdan sa Alavesom.

Ekipu će s klupe predvoditi Zidanov pomoćnik i veliki prijatelj David Betoni.

Mnogi se pitaju ko je David Betoni? Njegovo prijateljstvo sa Zidanom datira još iz osamdesetih kad su zajedno počinjali karijere u ekipi Kana. Oni koji ih poznaju kažu da su njih dvojica bili nerazdvojni, kao blizanci.

Nerazdvojni prijatelji

Kasnije su im karijere išle različitim putevima. Zidan je postao jedan od najboljih fudbalera na planeti, a Betoni skroman igrač. Međutim, dužili su se i u Italiji kad je Zidan igrao za Juventus, a Betoni za Alesandriju, Novaru, Lukeze…

Kad je Zidan postao prvi trener Real Madrida uzeo je Betonija u svoj stručni štab iako ovaj tada nije imao trenerske kvalifikacije. To dovoljno govori o velikom poverenju koje je Zidan imao u njega. Betoni je u međuvremenu dobio trenersku lcencu. U Si-Viju mu piše da je uz Zidana učestvovao u svim njegovim uspesima na klupi Reala, uključujući osvajanje tri Lige šampiona.

„Blizanci“ pomalo i liče jedan na drugog, jer obojica imaju obrijane glave.

 

Betoni je jednom već menjao Zidana na klupi Reala. Bilo je to tužnim povodom, kad je legendarnom fudbaleru preminu brat.

Real je u lošoj seriji.  Ima samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica u svom takmičenjima. U sredu je eliminisan iz Kupa kralja od trećeligaša Alkojana.

Utakmica između Alavesa i Real Madrida na programu je od 21 čas i moći ćete da je gledate u direktnom prenosu na SK2.

derbi banane
SK
Komentari

Vaš komentar