Zvezda od Partizana traži tri miliona dinara

Fudbal 30. mar 202321:42 1 komentar
Stadion "Rajko Mitić"
Guliver image

Iz kancelarije Crvene zvezde poslat je zahtev Partizanu za izmirenje štete, načinjene na 169. „večitom derbiju“. Crveno-beli potražuju nepunih tri miliona dinara. Precizno – 2.980.800!

Prijava je podneta Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije, u čijoj ingerenciji je slučaj i konačna odluka o visini naknade štete.

U dokumentu, s potpisom Svetozara Mijailovića, predsednika Crvene zvezde, stoji podatak da je 3. marta na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ uništeno 1.840 stolica. Na istoku je stradalo 130 stolica, sve ostale su se nalazile na južnoj tribini. Dostavljena su i dodatni dokazi – zapisnik o stanju pre utakmice, izveštaj MUP-a Srbije i delegata Vlada Glođovića.

Pedantni sportski radnik, visoko kotiran u UEFA, detaljno je skrenirao stanje i incidente tokom meča, pogotovo upotrebu pirotehnike i uništenje iventara na stadionu. Zato je Glođovićev izveštaj jedan od oslonaca, na kojem predstavnici Crvene zvezde baziraju zahtev za naknadu štete. Uz precizno naveden broj stolica, oštećen je i toalet na južnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“.

Ukupan odštetni zahtev, prevedeno u evre, iznosi 25.414.

Poslednjih godina praksa je da klubovi, preko organa Fudbalskog saveza Srbije, namiruju štetu, načinjenu na tribinama u „večitom derbiju“. Prošle nedelje, Disciplinska komisija kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan sa ukupno 2,4 miliona dinara zbog upotrebe pirotehnike na 169. prvenstvenom susretu večitih rivala.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare