Đorđević: Panatinaikos izazov kao i Srbija

Košarka 10. dec 201516:25 > 16:26
Boris Streubel/Bongarts

Aleksandar Đorđević je u razgovoru za grčki CNN istakao da je njegov Panatinaikos napkon spreman za pohod na trofeje ali I da se nije mnogo premišljao kada mu je stigla ponuda Zelenih:

„Moj prvi cilj i najveća želja mi je ispunjena. Preuzeo sam nacionalni tim Srbije. To je velika čast i radim to srcem. Znam da je teško kombinovati obaveze u reprezentaciji i klubu, ali mislim da je bilo pravo vreme za tako nešto. Velika prilika za mene, ne samo kao trenera već i kao čoveka. Ima toliko dobrih trenera koji bi imali mnogo koristi iz takve prilike. Prihvatio sam poziv Panatinaikosa zato što volim izazove. Mnogi ljudi sa kojima sam pričao i mnogi iskusni treneri iz moje zemlje su izrazili brigu oko te odluke. Ali, ja nisam. Prihvatio sam poziv i vodim klub sa istom posvećenošću sa kojom vodim reprezentaciju“, istakao je srpski stručnjak.

Nekada jedan od najboljih igrača u Evropi naglasio je da je mnogo radio na sklapanju ovog tima:

„Pre svega želeo sam da dovedem dobre ljude u tim. To mi je bio glavni zadatak. Da dovedem one koji zaslužuju priliku i znaju da igraju. Moraju da znaju šta znači biti deo grupe u tako velikom klubu. Oni nisu samo igrači. Oni su moje kolege. Iskreno, nikada nisam zadovoljan. Igram košarku da bih pobedio. Ne da bih igrao. Moje ciljeve i ciljeve Panatinaikosa ću objaviti za nekoliko nedelja. Reći ću igračima – za to i to se borimo“.