Tomić: Nema energije, nema pobede!

Košarka 12. dec 201510:47 > 10:50
Getty images, Jamie McDonald

Za najveće iznenađenje u kolu koje je ostalo iz nas pobrinuli su se košarkaši Žalgirisa koja su u Barseloni slavili protiv istoimenog domaćeg tima. Sve dileme oko pobednika rešene su tokom prve deonice.

Ne zbog toga, što je tim iz Kaunasa ovaj period dobio sa 27:16 nego zbog toga toga što je bilo evidetno da momci iz Katalonije nemaju veliki motiv, da su u meč ušli uvereni da je dovoljno da se pojave na parketu i dođu do pobede. Međutim, Žalgiris je došao da se bori. Došao je sa ogromnom željom da napravi iznenađenje i obezbedi mesto u TOP 16 fazu Evrolige. Nekada je želja jači adut od neospornog kvaliteta. Favorit je pognute glave napustio parket. Jedini koji je iz sve snage pokušavao da spreči poraz bio je Hrvat Ante Tomić. Meč je završio sa 28 poena i 5 skokova.

„Ovakve stvari ne smeju da nam se dašavaju ako želimo da sezonu završimo sa trofejima. Ušli smo samouvereno u meč. Dozvolili smo rivalu da bez problema stekne veliku prednost, a onda pokušali da je stignemo“ rekao je Tomić i nastavio: „U tom pokušaju nije bilo dovoljno energije. Stekao sam utisak da su svi saigrači verovali da će rezultat doći sam po sebi. Ali Žalgiris se nije složio sa takvim epilogom. Obezbedili smo prolaz u TOP 16, poraz je došao u pravo vreme da shvatimo da bez želje i agresivnosti nema ni pobeda“.

 Navijači Barselone nisu mnogo patili zbog poraza, s obzirom da su njihovi ljubimci obezbedili mesto u drugoj fazi. Više ih je zanimalo šta će Real da uradi u Minhenu i da li će uspeti da se dokopa TOP 16 faze. Na žalost navijača Barselone, Real je slavio u Minhenu i sada ima više nego realne izglede da nastavi bobru za odbranu trona, s obzirom da u poslednjem kolu igra protiv Strazbura na svom terenu.