Ivković: Raduje pobeda, ali…

Košarka 12. dec 201510:58 > 11:01
Getty Images Sport, Christof Koepsel

Izborili smo plasman u TOP 16 fazu ali opuštanja nema. Opuštanje je najveći neprijatelj tima koji želi da ostvari vrhunski rezultat, poručio je Dušan Ivković uoči duela sa Baskonijom iz Vitorije.

Očigledno je da su njegovi puleni shvatili poruku. Borili su se od prvog do poslednjeg sekunda i na kraju slavili sa 95:86.  Utakmica je imala čudan tok. Španci su vodili sa 21:16 posle prve, 46:41 posle druge deonice. Efes je tokom treće uspeo da se vrati u meč, a zatim da dobije poslednju sa 28:20. Ulogu junaka ugrabili su Ertel koji je ubacio 25, odnosno Šarić sa 12 i Braun sa 7 poena i 8 skokova.

„Ono čega sam se plašio desilo se u prvom poluvremenu. Dozvolili smo Špancima da igraju onako kako žele. MI smo delovali nekako srećni zbog toga što nismo pod impreativom pobede. Mnogo nam je značio razgovor na poluvremenu. U nastavku se video naboj, videla se želja, video se glad za pobedom. To je ono na čemu insitiram“ rekao je Ivković i nastavio: „Ljubitelji košarke su uživali u dobroj utakmici, navijači Efesa su srećni zbog pobede, ali ja ne volim ovakve utakmice. Jako sam razočaran činjenicom da smo primili 86 poena. To je mnogo, baš mnogo“.

S druge strane bivši selektor reprezentacije Hrvatske, Velimir Perasović nije krio razočarananje zbog poraza:

„Bili smo dobro u prvom poluvremenu. Kontrolisali smo dešavanja na parketu. Držali smo Efes na distanci i tokom trećeg kvartala, ali smo u poslednjoj deonici delovali jako loše. Čestitam Ivkoviću i njegovim momcima na pobedi“.