Đorđević: Jači smo iz dana u dan

Košarka 12. dec 201521:45 > 21:49
Euroleague

Panatinaikos je obezbedio mesto u TOP 16 fazi Evrolige. Mač nad glavom koji je visio nad Saletom Đorđevićem i kolonijom Srba u Atini skinut je sa glave.

Grci su poznati da ne praštaju neuspeh. Gotovo je sigurno da bi pobede nad  Olimpijakosom u Kupu i u šampionatu bile zaboravljene da PAO nije nastavio takmičenje u elitnom takmičenju. U jednom trenutku, izabranici Saleta Đorđevića bili su u nezgodnoj situaciji. Izašli su iz nje. Pobedili su kao gosti Karšijaku, zatim na svom terenu Barselonu, pa je meč protiv Zelene Gore bio prilika da momci u zelenim dresovima dobiju ovacije i veliku podršku sa tribina.

“Pristup utakmici je bio na željenom nivou. Imao sam mali strah da ekipa posle izuzetno važnih utakmica i pobeda nad Barselonom i Karšijakom ne pomisli da će lako stići do pobede. Plašio sam se da će igrači zaboraviti da u Evroligi nema lakih rivala. Nije se to desilo. Koncentracija je bila na željenom nivou. Ostvarili smo ubedljivu pobedu, osigurali mesto u TOP 16 fazi” rekao je Đorđević i nastavio: “Očekivao sam da ćemo primarni cilj ostvariti ranije i sa manje problem i stresa. Ekipa ima mnogo prostora za napredak. Očekujem da ćemo uz žestok rad, kako vreme bude odmicalo igrati sve bolje i bolje”.

Raduljica je ubacio 6, Pavlović 2, Kuzmić 8, Janković 10 poena za Panatinaikos. Pored Panatinaikos plasman u TOP 16 fazu izborili su Lokomotiva iz Kubana, Barselona i Žalgiris koji je u prošlom kolu napravio veliko iznenađenje pobedom nad Barselonom u Španiji.