Itudis: Madrid je prošlost, Berlin budućnost

Košarka 13. dec 201512:21 > 12:25
Getty images, Jamie McDonald

Nova sezona, stara priča. CSKA deluje sjajno i bez problema je izborio plasman u TOP 16 fazu. Ljubitelji košarke i stručnjaci smatraju da je gotovo izvesno da će Moskovljani predvođeni Milošem Teodosićem stići do prilike da se bore za tron i ove sezone.

Istovremeno, smatraju da će jako teško biti izboriti se sa psihološkim pritiskom. Potsećanja radi, CSKA je slovio za favorita na papiru kada je finalni turnir u Madridu u pitanju. Rusi nisu stigli do finala, zaustavio ih je Olimpijakos, legendarnom trojkom Spanulisa. CSKA je u konkurenciji sa Unikahom, Bambergom, Darušafakom, Makabijem i Sasarijem osvojio prvo mesto bez problema. 

https://youtube.com/watch?v=pu_8VQYIVns

Ne razmišljamo o Madridu. Zaboravili smo taj finalni turnir. Krenula je nova sezone, napravili smo novi cilj. Razmišljamo o Berlinu. Čovek uči na greškama a mi nastojimo do da radimo. Nismo mi mnogo grešili ni u Madridu. Jednostavno nismo imali sreće, pitanje pobednika je rešila jedna lopta i to trojka koju je Spanulis ispalio iz gotovo nemoguće situcije. To je sport“ rekao je trener CSKA Itudis i nastavio: „Idemo korak po korak. Napredujemo iz dana u dan. Primarni cilj smo ostvarili a to je mesto u TOP 16 fazi. Sada čekamo rivale i želimo da nastavimo sa dobrim partijama.

CSKA je u pretposlednjem kolu na svom parketu deklasirao Darušafaku.