Ilievski: Navijači Partizana su najbolji

Košarka 03. dec 201418:12 > 18:12
Izvor: Tanjug/Dragan Stanković

Košarkaš Cibone, makedonski reprezentativac Vlado Ilievski, rekao je da beogradski Partizan ima najbolje navijače

Iskusni 34. godišnji plejmejker na početku karijere dve sezone je branio boje crno-belih (1998-2000), a potom je nastupao za brojne evropske kllubove, među kojima su Barselona, Olimpija, Lotomatika i Montepaski.

„Gde god sam igrao, navijači su bili bitan faktor. U svim klubovima gde sam igrao ostali su mi u lepom sećanju, ali ipak su navijači Partizana oni koji te svojom energijom nateraju da igraš puno bolje od svojih mogućnosti“, izjavio je Ilijevski, odgovarajući na pitanja navijača na zvaničnom sajtu regionalne Jadranske lige.

On je dodao da će mu vreme provedeno u Partizanu uvek ostati u lepom sećanju, bez obzira što, kako je naveo, nije dobio pravu priliku.

„Tamo sam napravio veliki korak u košarkaškom smislu i to mi je puno pomoglo u karijeri. Ako bih dobio ponudu Partizana, sigurno bih o njoj dobro razmislio“, kazao je Ilievski.

On smatra da je napravio dobar potez prelaskom iz češkog Nimburka u Cibonu i da se dobro snašao u novoj sredini.

„Zadovoljan sam. Saigrači i treneri su me vrlo dobro primili i nadam se da ćemo zajedno napraviti dobar rezultat. Ipak, biće veoma teško izboriti plasman među četiri najbolje ekipe. Bio bih veoma zadovoljan da budemo među šest i da osiguramo Evropu za sledeću sezonu“, rekao je, između ostalog, Ilievski.