Vujošević: Obrukali smo se i ostali dužni navijačima

Košarka 03. dec 201420:48 > 20:48
Izvor: ABA liga/KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle večerašnjeg poraza od Hapoela da se njegov tim obrukao i ostao veliki dužnik navijačima.

Crno-beli su u utakmici 8. kola E grupe Evrokupa izgubili u Pioniru rezultatom 83:64 i ostali bez šansi za plasman u drugu fazu takmičenja.

„Izbrukali smo se danas i ostali veliki dužnici publici, koja je napunila Pionir. Verujem da ćemo dug prema njima vraćati utakmicama koje predstoje. Imamo obavezu da dug vratimo, u ovom poslu važna je reputacija, ne samo moja, već i igrača, a posle ovakve utakmice to je dovedeno u pitanje. Nisam zadovoljan ispadnjam iz Evrokupa, ali to vreme koje bi trošili na putovanja sada ćemo koristiti za treninge i obaveze u Jadranskoj ligi“,“ rekao je Vujošević na konferenciji za medije.

On je dodao da je pogrešio kada je odlučio da Sašu Pavlovića posle samo jednog treninga priključi ekipi.

„„Priključivanje dva veoma bitna igrača u tim je delikatan proces, koji u prvi mah donosi i niz opasnosti. Pogrešio sam oko Pavlovića, nije potpuno spreman i uklopljen u sistem. Očekivao sam da će prisutvo i njegova velika želja, atmosfera sa tribina, da proizvedu ne tečnu igru, ali veliku energiju i borbenost. Nadao sam se da ćemo kontranapadom i lakim poenima da rešimo neuigranost. Nije se to desilo, malo se napravila svadbarska atmosfera, iako sam upozoravao. Milosavljević se pogrešno uvodio u igru, nekim šutevima preko ruke i ulogom za koju trenutno nije spreman“,“ rekao je Vujošević.

Trener Partizana smatra da osim Borisa Daloa i Mihajla Andrića niko nije bio na željenom nivou, kao i da su centri bili skoro bez učinka i u odbrani i napadu.

„„U važnim momentima nismo bili na nivou. Nismo na početku napravili razliku, krajem prvog i početkom drugog poluvremna napravili smo banalne greške. Za ovakvu partiju postoje objašnjenja, ali ne i opravdanja. Jedino dobro je to da je svima sada jasno da se ekipa tek okupila. Ona ima potencijal, koji treba da se razvija napornim radom. Ne može niko da nas čašćava svojim prisutvom“,“ poručio je Vujošević.