Ivković: Pobedu posvećujem Aci Petroviću

Košarka 05. dec 201409:48 > 09:53
Izvor: Getty Images, Christof Koepsel

Smrt Ace Petrovića pogodila je ljubitelje košarke širom planete a juče mu je odata pošta i na terenima Evrolige.

Pre utakmice Žalgiris-Efes, litvanski klub se oprostio od svog nekadašnjeg šefa struke minutom ćutanja.

Petrović je sedeo na klupi tima iz Kaunasa 2010. godine, sa velikim uspehom kada su pod njegovim vođstvom te jeseni „vezali“ devet pobeda u domaćem prvenstvu, u Evroligi su u osam kola ostvarili pet pobeda i tri poraza a i u VTB ligi su bili prvi u svojoj grupi.

Zato i nije čudo, što su i pre i posle utakmice misli ove ekipe bile usmerene ka preminulom srpskom treneru.

EPA

Dušan Ivković, trener Anadolu Efesa je, nakon ovo susreta u kojem je njegova ekipa slavila, izjavio da pobedu posvećuje proslavljenom košarkaškom treneru:

„Možda ova utakmica i nije bila tako kvalitetna ali su moji momci zaslužili pobedu. Imali smo veću želju i bili smo bolji od samog početka. U svakom slučaju, želim da čestitam treneru Žalgirisa, za dobar start sezone i za dobre partije ali ovoga puta nam ništa nisu mogli. I što je najbitnije, pobedu posvećujem Aci Petroviću koji nažalost ovaj naš uspeh nije mogao da vidi. Bio mi je dobar prijatelj, bio je blizak Žalgirisu i srce puca od tuge što više nije sa nama.“

Njih dvojica su bili jako bliski, sarađivali su na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009.godine, na kojem je reprezentacija Srbije osvojila prvu medalju pod tim imenom.

Takođe, Ivković, pa Petrović bili su predsednici Udruženja košarkaških trenera Srbije.