Radonjić: Za Petrovića, klub i navijače

Košarka 05. dec 201423:24 > 23:28
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je s razlogom veoma zadovoljan nakon plasmana njegovog tima u Top16 fazu.

Zvezda je pobedila Valensiju u gostima sa 77:68 i obezbedila Top16 fazu dva kola pre kraja prve faze. Radonjić je pobedu u Španiji posvetio nedavno preminulom Acu Petroviću.

“Pobedu posvećujem Aci Petroviću, mom prijatelju i bivšem treneru Crvene zvezde. Utakmicu nismo počeli dobro, loša koncentracija, meko u odbrani, mnogo izgubljenih lopti koje su bile proizvod naših grešaka. Nije izgledalo da će nakon toga sve biti drugačije jer smo morali da pravimo potpunu stabilizaciju kako bismo mogli da pariramo Valensiji“, rekao je Radonjić i nastavio:

„Popravili smo odbranu, odigrali mnogo bolji u napadu. U drugom delu smo konstantno imali prednost i u trenucima na kraju meča kada je bilo -3, dobro smo odigrali u odbrani i u napadu smo imali dobru realizaciju i mirno priveli meč kraju. Čestitam igračima, upravi kluba, navijačima. Dva kola pre kraja smo obezbedili Top16 što je zaista fantastično. Veoma smo radosni“.

Zvezda ima skor 5-3 u D grupi i u naredne dve runde će pokušati da zauzme što bolje mesto na tabeli. Crveno-beli do kraja prve faze gostuju Olimpijakosu i dočekuju Kuču Laboral.