Mačvan: Bićemo prvi. Samo da se uigramo!

Košarka 06. dec 201411:13 > 11:16
Izvor: Getty Images Sport, Christof Koepsel

Dobra igra Milana Mačvana u meču u kome je Partizan poražen od Hapoela nije bila dovoljna da crno-bele spasi od teškog i bolnog poraza i sačuva im šanse za prolazak dalj u Evrokupu. Ipak, Mačvan kaže da entuzijazma i elje u njegovoj ekipi ne nedostaje i da dva preostala meča u Evropi treba da iskoriste za uigravanje.

„Solidno smo počeli utakmicu. Vodili smo od starta. Uz pozitivnu energiju koja je tada bila prisutna možda smo trebali da imamo veću razliku na poluvremenu. Ipak, zbog naših sitnih grešaka pred kraj prvih 20 minuta, bilo je svega dva poena razlike. Trebalo je biti bar šest, sedam. Drugo poluvreme smo u kontraritmu sa pogrešnom energijom i to je razlog zašto smo izgubili sa 20 razlike. Sada su nam preostale još dve utakmice u Evrokupu, a ikao smo ispali treba da idemo na pobede, kao i da te mečeve iskoristimo za uigravanje za nastavak ABA Lige. Kao što je poznato, Jadranska liga ima primat ove sezone i sve ekipe jure da zauzmu što bolji plasman pred plej-of, pa tako i mi. Posle ovakvog poraza treba da se dođe sa još većim entuzijazmom na sledeći trening i velikim motivom za predstojeći meč sa Megom, gde moramo mnogo bolje da odigramo“, poručuje Mačvan.

Jedan od najvažnijih igrača Duška Vujoševića osvrnuo se i na povratak kapitena Milosavljevića i dolazak Pavlovića u tabor crno-belih:

„Na njima je bio veliki teret pred ovu utakmicu. Posebno na Milosavljeviću koji se vraća posle teške povrede, a verovatno je i sam sebi napravio dodatni pritisak. Mnogo je teško igrati takve utakmice i treba imati maksimalno razumevanje. Takođe, nama mnogo znači dolazak Pavlovića koji je veliko ime, ali treba imati u vidu da je on odradio samo jedan trening sa ekipom. Pred ovaj susret bila su možda i prevelika očekivanja pred momcima. Ono što nam treba je da se uigramo i bićemo prvi!“

Naredni izazov pred Partizanom je već u nedelju, kada u Pionir dolazi Mega Leks.

Meč 11. Kola ABA Lige između ove dve ekipe možete pratiti na Sport Klubu 3 od 19 časova.