Čović: Ne želimo da budemo samo učesnici Top 16

Košarka 06. dec 201415:39 > 15:39
Izvor: KK Crvena zvezda

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zveda Nebojša Čović poručio je da crveno beli ne žele da budu samo učesnici u završnoj Top 16 fazi Evrolige koju su juče izborili pobedom nad Valensijom.

„Ne želimo da budemo samo učesnici, već da se borimo za nešto više. Svima mora da bude jasno da će biti izuzetno teško, ali sam siguran da se ekipa nijednog trenutka neće predavati. Biću zadovoljan ako tim, kao i do sada, u svim mečevima bude pružao maksimum, a videćemo dokle to može da nas dovede“, rekao je je Čović.

Trijumf nad Valensijom u gostima rezultatom 77:68 obezbedio je crveno-belima još 14 jakih utakmica sa evropskim velikanima.

„Veoma sam srećan zbog plasmana u TOP 16 fazu Evrolige, ali i ponosan zbog načina na koji je taj fantastican rezultat ostvaren. Čestitam igračima i kompletnom stručnom štabu na velikoj pobedi, svemu onom što su do sada prikazali u Evroligi, kao i činjenici da će Zvezda posle više od 40 godina ponovo biti u društvu 16 najboljih timova Evrope“, rekao je Čović.

On je naglasio da sve pohvale za uspeh zaslužuje stručni štab na čelu sa trenerom Dejanom Radonjićem.

„Radonjić je uspeo da stvori snažan kolektiv i to se prepoznaje na svakom koraku, iz utakmice u utakmicu. Napravljena je odlična selekcija, uloge u timu su besprekorno podeljene, a ekipa na terenu deluje da u svakom trenutku jasno zna šta želi. Sve to je posledica velikog truda i posvećenosti poslu, ali i kontinuiteta u radu. Ovaj uspeh je uspeh i svih članova uprave kao i menadžmenta koji ulažu veliki trud. Posebnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima na velikoj pomoći i ocekujem da cje i u buducnosti nastaviti da nam pomažu“, naglasio je Čović.

Prvi čovek crveno-belih sa zadovoljstvom je istakao da Zvezda iz godine u godinu beleži očigledan napredak, ali i da tako željeni plasman u TOP 16 fazu Evrolige ne sme da dovede do bilo kakvog opuštanja.

„Zvezda ide svojim putem, ostvaruju se ciljevi koji su projektovani, ali ove pobede i dobri rezultati ne smeju da nas dovedu u stanje euforije. Jer, pred nama je još mnogo utakmica, samim tim mnogo izazova i još mnogo ciljeva koje želimo da ostvarimo. Zato ni ovog puta neću propustiti priliku da naglasim da će nam na tom putu biti potrebna još veća podrška naših navijacsa. To posebno ističem, jer se i mi susrećemo sa raznim poteškoćama. Teško nam je kao i svima, ali ne kukamo, već se borimo i trudimo se da radimo bolje i više od svih drugih jer smo uvereni da će nas to dovesti do željenog cilja“, zaključio je Čović.