Đorđević: Prlainović u pravu, 80 odsto novca ide fudbalu

Košarka 01. sep 201611:24 > 11:27
Tom Pennington/Getty Images

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je u intervjuu "NIN-u" pričao je o tome da li će ostati na čelu nacionalnog tima, o odnosima sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom KSS Draganom Đilasom, ali i o izjavi Andrije Prlainovića, koja je podigla mnogo prašine.

Ima dosta istine u tome što je rekao Prlainović. Možda bi, recimo, mogla da se promeni preraspodela novca na nivou lokalnih samouprava, jer 80 odsto iz budžeta za sport odlazi na fudbal. To je porazno za druge sportove, posebno za nas koji donosimo medalje“, istakao je Đorđević za „NIN“.

Selektor je u isto vreme pohvalio saradnju koju ima s premijerom Vučićem.

Sreli smo se nekoliko puta i mogu reći da je njegov odnos prema reprezentaciji izuzetan. Kada smo se prošle godine vratili sa EP bez medalje, pitao je da li je potreban novac da Beograd dobije organizaciju kvalifikacionog turnira za OI. Nakon što je od Đilasa dobio potvrdan odgovor, Vučić je rekao da se kandidujemo i obećao da će taj novac biti obezbeđen“.

Kada je u pitanju ostanak na klupi „orlova“ Đorđević je potpuno jasan.

Normalno je da selektor koga je biralo jedno rukovodstvo stavi na proveru poverenje koje je dobio, s obzirom na to da će novi čelnici imati i nove ideje. Ukoliko se postavi pitanje mog statusa, neću imati problem da se sklonim, bez obzira na ugovor koji imam„, rekao je Đorđević, koji će sledeće sezone sedeti na klupi Bajerna iz Minhena.