Hečer nakon pobede Partizana: Dobar je osećaj

Košarka 20. okt 201603:08 > 03:09
ABA, Karpoš Sokoli/Igor Panevski

Vilijam Hečer ugradio je 11 poena u pobedu Partizna protiv Ludvigzburga u FIBA Ligi šampiona, a nakon meča, iako kritičan, bio je zadovoljan pobedom.

Košarkaši Partizana upisali su prvu pobedu u FIBA Ligi šampiona, na gostovanju Ludvigzburgu, a nakon tog meča plejmejker crnobelih, Vilijam Hečer, ukazao je na neke greške u igri svoje ekipe ali i izrazio zadovoljstvo zbog pobede.

„Ludvigsburg je igrao presing po celom terenu, mi smo pokušali da sačuvamo fokus i da sačuvamo loptu. Pokušali smo da igramo agresivno. U nekoliko navrata smo imali situacije kada smo po 2-3 minuta grešili, gubili lopte ali to je bilo zbog umora koji je posledica njihovog načina igre. Dobar je osećaj. Uspeli smo da pobedimo u gostima protiv dobre ekipe, u utakmici u kojoj je postignut mali broj poena, manji nego što smo navikli da postižemo. Ponosan sam na način na koji smo zadržali kontrolu kada se protivnik vraćao u meč, kada su pravili serije i na način na koji smo izborili ovu pobedu.“, zaključio je Hečer.

Aleksandar Džikić takođe je u izjavi nakon meča skrenuo pažnju na greške i pad koncentracije, ali je i on naglasio koliko je važna pobeda do koje su došli u gostima.