Janakopulos: Fener i Oli su imali povlašćen tretman

Košarka 20. mar 201812:55 > 12:57
Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos poslao je dopis medijima u kojem ocenjuje da se košarka suočava sa najvećom krizom, s obzirom na obilje loše dosuđenih faulova i favorizovanje određenih timova.

Kontroverznom Grku je zabranjeno godinu dana da prisustvuje mečevima Evrolige zbog neprimerenih komentara iznetih u javnost, a nedavno mu je kazna smanjena na pet meseci, plus 60.000 novčane globe.

Ipak, ni to ga nije smirilo.

Na dan kad se njegov PAO sastaje sa Crvenom zvezdom u 27. kolu Janakopulos je medijima posalo pismo, DVD i statistički izveštaj, u kome poziva novinare i urednike da ‘obratite pažnju na vrlo važno pitanje u Evroligi’.

„U proteklih nekoliko meseci primetili smo obrazac događaja koji umanjuju vrednost i atraktivnost Evrolige i koji ugrožavaju naše vreme i novac.

U priloženom DVD pronaći ćete činjenice koje podržavaju optužbe da su neki timovi u takmičenju, konkretno Olimpijakoss i Fenerbahče, imali povlašćen položaj kada je reč o odlukama sudija, što je rezultiralo nefer odnosom prema svim ostalim. Molim vas da odvojite sat vremena i odgledate video, te izvučete sopstvene zaključke.

Trebalo bi da primetite sledeće:

– Obilje loše dosuđenih faulova.
– Nesportsko ponašanje igrača gore pomenutih klubova, koje sudije nisu kaznille.
– Olimpijakos statistički ima najlošiji napad u Evroligi, ali je u vrhu po broju slobodnih bacanja.
– Olimpijakos i Fenerbahče su, van svake sumnje, dva odbrambeno najbolja tima u Evroligi. Ipak, igraju na liniji između dozvoljenog i nedozvoljenog, sa pomoću sudija.
– U mnogim utakmicama u kojima su učestvovali, postoji razlika u faulovima koji su im dosuđeni i koji su dosuđeni nad njima,
– Neopbjašnjive, pogrešne odluke sudija.
– Predstavljanje faulova kao ‘blokada večeri’ na zvaničnom kanalu Evrolige.

Ova kriza je najveća koja je zahvatila košarku i imamo obavezu da reagujemo.“

Prethodno je vlasnik Panatinaikosa istakao i da je kazna protiv njega ilegalna.

Print Screen