Budućnost osvojila Kup, MVP je Noris Kol

Košarka 16. feb 201921:14 > 21:15
Sport Klub

Košarkaši Budućnosti osvojili su trofej u Kupu Crne Gore. U finalu, izabranici Jasmina Repeše su pobedili Sutjesku iz Nikšića sa 85:71, koja ima razloga da bude ponosna na ostvareno u Podgorici koja je bila domaćin finalnog turnira.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti koja je od osamostaljivanja Crne Gore samo jednom ostala bez trofeja u Kupu i to 2013. godine kada je slavila Sutjeska bili su Edvin Džekson sa 16, Sead Šehović sa 16, Suad Šehović sa 13, odnosno Noris Kol i Danilo Nikolić sa po 10 poena.

U sastavu Sutjeske briljirao je Nikola Pavlićević sa 29 poena, Radosav Spasojević, Boris Lalović i Draško Knežević su ubacili po 11.

Najbolji strelac finalnog turnira Kupa je Nikola Pavlićević, a najkorisniji igrač je Noris Kol.

Sutjeska se nije uplašila objektivno daleko kvalitetnijeg rivala. Nikšićane nije poremetila ne serija Budućnosti od 8:0 na početku meča. Svesni da nemaju šta da izgube, silno motivisani, izabranici Zorana Glomazića su uspeli da se vrate u meč i dobiju prvu deonicu sa 18:17. Briljirao je u ovom periodu reprezentativac Crne Gore Nikola Pavlićević sa deset poena, odlična je bila odbrana Sutjeske, a podršku Pavlićeviću u napadu pružio je Radosav Spasojević.

U drugoj deonici, kao i u prvoj, Budućnost se uglavnom oslanjala na šut sa distance, ali je realizacija bila jako loša. Sutjeska je igrala agresivno u odbrani, uspevala je da pronalazi rešenja za defanzivnu postavku Podgoričana, uspevala je da meč drži u egalu sve do poslednjih pet minuta, kada su ruku namestili Edvin Džekson i Suad Šehović, pa je Budućnost posle serije trojki pobegla na 43:29.

U tom trenutku pitanje pobednika je i rešeno. Sutjeska se borila do kraja, ali u duelu sa objektivno daleko kvalitetnijim rivalom više nije mogla. Budućnost je do kraja kontrolisala dešavanja na parketu i mirno privela utakmicu kraju.

Sutjeska se sada okreće obavezama u ABA 2 ligi, gde će pokušati da sa najmlađim timom i bez stranaca stigne do polufinala i doigravanja, a Budućnost očekuju obaveze u Evroligi i borba za tron u ABA ligi.