Voriorsi uskoro vraćaju Boguta

Košarka 05. mar 201915:39 > 15:53
Mark Metcalfe/Getty Images

Endrju Bogut je nedavno završio sezonu sa Sidnej Kingsima i mogao bi da uskoro potpiše za Golden Stejt, a za Voriorse bi igrao do kraja sezone.

Sve što treba da se završi oko dovođenja Boguta u Voriorse se tiče papriologije. Bogut treba da dobije vizu i dozvolu FIBA da može da pređe iz australijskih Sidnej Kingsa u Golden Stejt Voriorse. Boguta je inače u Australiji nedavno posetio asistent generalnog menadžera Voriorsa Leri Heris koji je Endrjua i draftovao 2005. godine kada je bio u upravi Milvoki Baksa. 

Bogut je bio u Golden Stejtu čak četiri sezone i igrao je na preko 200 utakmica, a 2015. godine je osvojio šampionski prsten sa Voriorsima. 

Reći ću vam odmah da smo razgovarali as Bogutom i njegovim predstavnicima, ništa još nije zvanično. Ne možemo ništa da pričamo dok nije zvanično“, rekao je Stiv Ker

Kevin Durent je rekao da ima potpuno poverenje u upravu Voriorsa kada se radi o dovođenju Boguta. Australijski centar hrvatskog porekla je završio sezonu u Sidnej Kingsima gde je beležio 11 poena u proseku uz 11 skokova po meču.