Crveno-beli otputovali u Atinu, Lazić ostao u Beogradu

Košarka 16. sep 201913:46 > 13:46
Aba liga/ KK Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u ponedeljak u Atinu gde će boraviti narednih pet dana i odigrati tri pripremene utakmice sa grčkim timovima Olimpijakosom i Peristerijem.

Trener Milan Tomić neće moći da računa na sve igrale pred na poslednjoj proveri pred put u Zagreb na Superkup ABA lige. Zbog lakše povrede u Beogradu ostaje kapiten Branko Lazić, senegalski reprezentativac Mo Faje je dobio produženi odmor nakon učešća na Svetskom Prvenstvu, dok centar Ognjen Kuzmić i dalje čeka dozvolu lekara da se postepeno uključuje u treninge ekipe.

Crveno-beli će nakon puta i odmora, prvi trening u dvorani „Mira i Prijateljstva“ odraditi u ponedeljak uveče u vreme odigravanja prve zatvorene trening utakmice koja je na programu u utorak u Pireju.

Sledeći test je duel sa Peristerijem koji je na programu u četvrtak od 19 časova, a već u petak od 21 sat crveno-beli igraju novu utakmicu sa Olimpijakosom.

„Putujemo u Atinu, gde ćemo uostalom i otvoriti novu sezonu Evrolige početkom oktobra. Poslednja je faza priprema i očekuju nas dobre provere, da vidimo gde smo, šta je dobro, šta treba da se koriguje. Idemo bez Branka Lazića koji ima lakšu povredu i ne želimo ništa da rizikujemo, ostaju i Faje i Kuzmić, svi ostali igrači su spremni. Biće to dobre, jake utakmice za nas u trenutku kada ulazimo u finiš priprema koje smo počeli podsećam, pre nepunih mesec dana, 19.avgusta okupljanjem u Beogradu. Takođe, igramo 3 utakmice u 4 dana, što je neki ritam koji nas očekuje u takmičarskoj sezoni koja uskoro počinje“, rekao je pred put u Atinu trener crveno-belih Milan Tomić.

Ekipa Crvene zvezde vraća se u Beograd u subotu u popodnevnim časovima.