Ataman: Larkin je najbolji igrač u Evropi, naravno

Košarka 07. dec 201910:58 > 11:01
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Anadolu Efes igra možda i najbolju košarku u Evroligi ove sezone, a ključni igrač itanbulske ekipe bez dileme je američki plejmejker Šejn Larkin. O njemu je govorio i trener ekipe Ergin Ataman.

Larkin je u petak uveče protiv Baskonije imao 24 poena, a posebno je zadivio publiku u prethodnom kolu kada je protiv Bajerna imao 49 poena.

Naravno da je Larkin najbolji u Evropi. On uživa da igra u ovom timu sa svojim prijateljima, voli sistem i misli da mu prija ovakav način igranja košarke“, izjavio je Ergin Ataman, koji je govorio i o drugim aspektima igre nekadašnjeg plejmejkera Dalasa, Niksa, Bruklina, Baskonije i Bostona.

On ne doprinosi samo postizanjem poena. Vi prosto vidite na terenu da on daje 100 odsto od sebe, da se bori, skače i pritiska u odbrani – poeni su samo jedan aspekat. Zaista mislim da je najbolji u Evropi trenutno“, dodao je turski trener.

Larkin u dosadašnjem toku Evrolige u proseku na meču postiže 22 poena i prvi je strelac EL, a iza njega su Nando de Kolo, Aleksej Šved, Nikola Mirotić i Tornike Šengelija.

Naredni meč Efes igra u ponedeljak u turskom prvenstvu protiv Afjona od 18 časova.