Micić: Naučio sam da žrtvujem ego

Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Srpski plejmejker Vasilije Micić rekao je u intervjuu za sajt Evrolige da košarku vidi kao timski sport, ali da je jednako važan i individualni učinak na terenu.

Micić je na početku razgovora otkrio kako je došlo do toga da počne da se bavi košarkom.

Odrastao sam na planini, gde nemate gde da igrate košarku i prvi sport za mene bilo je skijanje. Bio sam zaljubljen u skijanje i veoma sam voleo taj sport, bio sam uspešan u tome. Verujem da je bilo pitanje neke sudbine da počnem da se bavim košarkom. Trebalo je da treniram fudbal, ali nije bilo kluba u mom gradu. I morao sam da pređem na košarku. Moj prvi trener mi je rekao da ne znam ništa o košarci, ali da je video nešto u meni što do sada nije video nigde“, rekao je Micić za sajt Evrolige.

U Efes je stigao 2018. godine i od tada njegova karijera kreće uzlaznom putanjom, a mnogo poverenja dok je u igri ukazuje mu trener istanbulskog tima Ergin Ataman.

„Svi misle da je košarka timski sport i ona to svakako jeste. Ali u isto vreme vi ste pojedinac na terenu. Prvo morate da uradite nešto sami za sebe na terenu, a tako i za ekipu. Naučio sam kako da žrtvujemo deo svo ega zarad timskih rezultata. Ako ne daš koš, jednako možeš biti zadovoljan utakmicom„, dodao je srpski plejmejker i istakao:

„Mnogo ljudi smatra da je ovo slučajno bila moja dobra sezona. Nema slučajnosti, ove sezone će najbolji tim u Evorligi biti onaj koji je spreman da više radi i napornije trenira tokom sezone“.