Itudis ekskluzivno za SK (subota 19.55, SK1)

sk

Trener CSKA Dimitris Itudis je u skoro jednočasovnom razgovoru za Sport klub otkrio detalje o svojoj trenerskoj karijeri. Govorio je o kumstvu i prijateljstvu sa Željkom Obradovićem, odnosu sa predsednikom CSKA Andrejem Vatutinom, kao i studijama u Zagrebu, kada je sve, zapravo, i počelo.

Sa grčkim stručnjakom razgovarali smo u Beogradu pred duel Evrolige između Crvene zvezde i CSKA.

Itudis je sa Armejcima dva puta osvojio elitno takmičenje, doduše u dva različita formata, ali ni u jednom slučaju nije bežao od uloge favorita o čemu ima poseban stav.

Nakon studija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, koje posebno pamti, vratio se u Grčku gde je samostalno vodio nekoliko klubova, a zatim je usledila ponuda koja se ne odbija. Bio je pomoćnik Željku Obradoviću na klupi Panatinaikosa dugih 13 godina. Osim pet titula šampiona Evrope, taj period obeležilo je i njihovo veliko prijateljstvo i kumstvo, o kojima je Itudis sa posebnom emocijom govorio za Sport klub.

Pitali smo ga i zbog čega ima specifičan odnos sa predsednikom moskovskog kluba Andrejem Vatutinom, kao i zbog čega mu odgovara način rada ruskog biznismena i njegovo svakodnevno učešće u aktivnostima kluba.

Itudis nam je rekao i koje ljudske osobine su važne za dobrog košarkaškog trenera, a u nekoliko navrata mu je i zasmetala uloga favorita koju evropski velikan kakav je CSKA uvek nosi.

Ekskluzivan intervju sa Dimitrisom Itudisom moći ćete da pogledate u subotu, od 19 časova i 55 minuta, na Sport klubu 1.