Ristić: Nadao sam se pozivu u reprezentaciju

Košarka 16. mar 202002:00 > 02:01
Aba liga/ KK Crvena zvezda mts

Centar Astane Dušan Ristić priznao je da se nadao pozivu selektora Srbije Igora Kokoškova za FIBA prozore u februaru.

“Lagao bih kada bih rekao da se nisam nadao da ću biti pozvan u reprezentaciju, da ću barem videti svoje ime na spisku, uzimajući u obzir da imam dobru godinu iza sebe”, kaže Ristić za Eurohoops i dodaje:

“Tu okolnost sam više iskoristio kao motivaciju kako bih radio još jače i bio još bolji. Košarku planiram da igram sve dok mi telo bude dozvoljavalo i nadam se da ću jednog dana imati priliku da predstavljam svoju zemlju. Korak po korak”.

Ristić, koji je pozajmljeni igrač Crvene zvezde, ove sezone u VTB ligi prosečno ima 15,7 poena i 10,9 skokova, drugi je iza Šveda po indeksu korisnosti u celoj ligi.

„Iskren da budem, cilj ove sezone mi je bio da postanem bolji košarkaš i da igram protiv najboljih u Evropi. Želeo sam da povratim samopouzdanje i pokažem sebi da mogu da igram na najvišem nivou u Evropi.Sada imam veću ulogu i više odgovornosti, što me tera na to da budem bolji. Verujem i da iskustvo koje sam dobio u Zvezdi znači mom poboljšanju, kao i da mi je to dalo priliku da se priviknem na Evropu“.

Dušan je bio saigrač sa Diandreom Ejtonom, koji je na draftu 2018. godine biran pre Luke Dončića.

“Hajde da budemo realni, svi smo znali šta je Luka postigao pre svoje NBA karijere. Čak i uprkos tome, niko nije mogao da predvidi da će tako dominirati u NBA kao što je sada slučaj. Diandre je bio sigurniji pik i, iako je u Lukinoj senki, igra jako dobro“, zaključio je Ristić.