KKCZ: Skoro svi stranci napustili Srbiju, odluka na terenu

Košarka 16. mar 202018:47 > 18:49
Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem posle odluke državnog rukovodstva da se u Srbiji uvede vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa.

Crveno-beli su obavestili sportsku javnost da je obustavio sve aktivnosti seniorskog tima, mlađih kategorija kluba i škola košarke do normalizacije stanja u Republici Srbiji.

Saopštenje kluba sa Kalemegdana prenosimo u celosti:

„Uprava KK Crvena zvezda je nakon proglašenja vanrednog stanja i u novonastalim okolnostima održala sastanak sa trenerima i igračima svih selekcija i donela sledeće odluke:

– Većina stranih igrača je na lični zahtev otputovala svojim kućama, osim Majkla Odža i Stratosa Perperoglua koji se trenutno sa porodicom nalazi u Beogradu u narednim danima doneće odluku o eventualnom ostanku u Beogradu ili odlasku u Grčku.

– Svi domaći igrači seniroskog tima i mlađih selekcija, kao i treneri, su u sa svojim porodicama u svojim domovima i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa merama državnih organa.

– Po normalizaciji i eliminisanju zdravstvene ugroženosti građana Srbije dogovoreno je da se svi strani igrači vrate u Beograd i zajedno sa domaćim igračima nastave sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju.

– KK Crvena zvezda kao jedna od nacionalnih sportskih institucija deliće u potpunosti sudbinu ove zemlje i društva u kome živi i radi. Kada sport i košarka ponovo budu došli na red, naš klub će se zalagati da se sva takmičenja završe na terenu i da se šampioni proglašavaju nakon pobeda na parketu.

KK Crvena zvezda

– Imajući u vidu da je sada nacionalni prioritet očuvanje zdravlja i ljudskih života, bilo bi dobro da se svi solidarišemo i koncentrišemo u cilju prevazilaženja ovog velikog globalnpog izazova koji jedini zajednički možemo da pobedimo. Imaćemo dovoljno vremena da pronađemo rešenja za okončanje takmičenja na sportski način i na terenu, bez ikakvih prekrajanja tabela i neumerenih izjava kada im nije ni vreme, ni mesto.

– Do tada, čekajući bolja vremena, ne želimo na bilo koji način da utičemo na nešto što je mnogo važnija utakmica od one na košarkaškom terenu – borba za život naših građana.

– KK Crvena zvezda će u potpunosti poštovati mere koje su propisali Predsednik Republike Srbije i Vlada Republike Srbije, što očekuje i od svoje milionske armije navijača i simpatizera.“