"Znao sam kako je u Italiji, a Goberu je bilo smešno"

Košarka 12. apr 202011:36 > 11:42
Izvor: Christian Petersen/Getty Images

NBA se ne igra od 11. marta zbog pandemije koronavirusa, a situacija koja je bila neposredni povod za suspenziju na neodređeno bila je činjenica da je centar Jute Džez Rudi Gober bio pozitivan na novi virus. Njegovo ponašanje nakon dijagnoze iznerviralo je mnoge, uključujući i Marka Belinelija.

 Iskusni italijanski bek kritikovao je francuskog košarkaša zbog neodgovornog ponašanja.

Užasno, radije ne bih sa novinarima šta mislim o tome kako se ophodio. Možda ću zvučati previše strogo ili previše uvredljivo… Ali da, bilo je užasno”, izjavio je igrač San Antonio Sparsa Marko Belineli za italijanski “Korijere dela sera”.

Gober je veoma neozbiljno shvatio to što je pozitivan na koronavirus, a u šali je posle dodirivao saigrače i lične predmente novinara. Kao posledica, zaražen je bio i njegov saigrač Donovan Mičel, koji, prema navodima, ne želi da se pomiri sa francuskim košarkašem.

Mnogi su se šalili sa virusom i rugali se onima koji su brinuli previše. Ja sam u tom momentu već znao šta se dešava u Italiji, koliko ljudi umire i nije mi bilo smešno – bio sam zapanjen. Teško je gledati iz daljine doktore, sestre i sve koji se bore na prvim linijama fronta protiv opakog virusa. Mnogo sam im zahvalan i pokušavam da pomognem koliko mogu”, dodao je 34-godišnji Italijan, koji je donirao velika sredstva kako bi pomogao bolnicama u svojoj rodnoj pokrajini Emiliji-Romanji.

Belineli je u NBA od 2007. godine, a osim Sparsa, sa kojima je bio i šampion 2014. godine, igrao je za Golden Stejt, Toronto, Nju Orleans, Čikago, Sakramento, Šarlot, Atlantu i Filadelfiju.