Davidovac: Daleko od forme i takmičarskog ritma

Košarka 20. maj 202014:27 > 14:30
Izvor: Euroleague Basketball via Getty Images

Dejan Davidovac rekao je da je svima teško pao povratak i da je jasno da su igrači daleko od forme u kojoj su bili pre pauze.

„Bila je velika pauza, niko od nas nije to očekivao. Generalno provodili smo svi vreme kako smo morali. Većinu kod kuće, nismo se kretali tamo gde ne moramo. Generalno velika pauza, sad smo se konačno vratili na teren“, rekao je Dejan Davidovac.

„Teško je i nama i svima ostalima. Dvomesečna pauza je dugačka, ne pamtim da smo imali dva meseca pauze ikada. Polako se vraćamo, ne znamo šta će biti. Svi čekamo odluku da znamo da li će ili neće biti nastavka. Naše je da treniramo i da se pripremamo za nešto što dolazi“..

Mnogo je onih koji su protiv nastavka takmičenja, kao i onih koji su za. Ipak, treninzi traju već desetak dana i čeka se na odluku Evrolige i ABA lige.

„Mislim da se videlo na testovima da smo daleko od bilo kakve forme i bilo kakvog takmočarskog ritma. Imali smo testove pre početka trenažnog procesa i videlo se da nismo na zavidnom nivou i sad pokušavamo da se vratimo u ritam pre odluke. Mi smo na pripremama pred pripreme. Nikada nismo bili u ovakvoj situaciji i trudimo se da uđemo u neki takmičarski ritam i da podižemo formu ako se uopšte nastavi takmičenje“.

Celu izjavu Dejana Davidovca možete pogledati u videu ispod.