Obradović: I dalje pratimo tržište, nismo završili

Košarka 28. jul 202013:24 > 13:28
Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Saša Obradović vratio se u klub u kojem se proslavio, ali kao trener. Govoreći za Sportski žurnal naglasio je da tim sa Malog Kalemegdana još nije završio sa pojačanjima za sezonu 2020/2021.

Crvenu zvezdu su do sada, pored trenera Obradovića, pojačali Lengston Hol, Džordan Lojd, Kori Volden, Lendri Nnoko i Marko Simonović.

Obradović je prvo govorio o planu priprema.

Sa svim igračima sam obavio razgovore i napravljen je plan dolazaka. Definisan je svaki detalj, uz maksimalnu kooperativnost svakog pojedinca. Imali smo posebnu pažnju prema Lojdu, Noku i Simonoviću, koji su igrali završnice šampionata u Španiji i Nemačkoj, ali to je razlika u svega nekoliko dana. U svakom slučaju, svi 11. krećemo na planinu”, izjavio je Saša Obradović za Sportski žurnal.

Trener crveno-belih potom se osvrnuo u na potencijalna pojačanja.

I dalje pratimo dešavanja na tržištu. Dosta je tu nepoznanica i zbog promena kalendara u Americi. Sada je i pitanje da li će se igrati Razvojna liga, što znači da će veliki broj igrača nagrnuti u Evropu, a to znači i da će biti povoljnije da se angažuju. Već ih ima dosta slobodnih i od prošle godine. U svakom slučaju, želja nam je da kroz treninge malo iskristališemo situaciju, pa da u skladu sa tim istražujemo druge opcije”, rekao je 51-godišnji trener.