Bogi: Dolazim sa prostora gde te uče da budeš nesebičan

Košarka 07. avg 202009:03 > 09:10
Ashley Landis-Pool/Getty Images

Bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović je imao najbolju utakmicu u NBA karijeri u četvrtak protiv Nju Orleans Pelikansa. Ubacio je 35 poena, ali nije bio jedini raspoloženi igrač Kingsa.

S obzirom na to da je Bogdanović imao u prethodnom meču pravi košmar, a da se sve promenilo protiv Pelikansa, novinare je zanimalo na čemu je to srpski bek radio između dve utakmice. 

Bilo je samo to da sam radio isto što radim svakog dana. Bila je to utakmica u kojoj je ulazilo, pre neko veče nije. Možda zato što sam bio na nacionalnoj televiziji, možda to„, rekao je Bogdanović kroz šalu. 

Bogdan je zatim govorio o Dieronu Foksu koji je bio najbolji u prvom meču Kingsa protiv Sparsa. Foks je bio dobar i protiv Nju Orleansa. 

 „Kao što sam rekao i prve večeri, moramo da mu pomažemo više. Kao i ostali momci, tražili su me jer sam dobro šutirao pronalazili su me na dobrim pozicijama. Kada su bili agresivniji na meni ostajali su otsali otvoreni. Igrali smo i dobru odbranu, na tome ćemo još raditi. Sutra imamo novi meč i moramo da budemo spremni„.

Bogdanović je potom još jednom pričao o razlici između utakmice sa Dalasom i sa Nju Orelansom. Protiv Mevsa je on imao šut iz igre 1/15. 

Mislim da to može da se desi svakom. Možda sam mentalno bio spremniji, pred današnji meč sam uradio sve što inače radim. NIsam promenio rutinu uopšte. Bio sam u sali kao i svaki prethodni put. Nekad ćeš imati loše veče, možda me je to motivisalo, malo me pritiskalo. Ja volim pritisak, a kada imam pritsak dobro reagujem. Uvek moram da imam to na umu. Nisam promenio ništa. Moram da ostanem uz svoju rutinu i to je to„.

Sakramentu je ovo prvi trijumf u „mehuru“. Do sada su imali tri poraza, a meč sa Pelikansima je bio maltene elimicioni što se tiče šansi za plej-of. 

Ashley Landis-Pool/Getty Images

U prvoj utakmici smo protiv Spursa nekoliko puta imali pet poena prednosti, a nismo uspeli da napravimo seriju. To smo uradili danas. Gubili smo ranije lopte prelako, a uvek isto. Dobro otvorimo meč i ne možemo da nastavimo. Druga stvar je odbrana, danas smo igrali tako da teško možemo bolje. Danas smo imali poslednju priliku, i tada moraš da daš sve, dobra reakcija tima„.

U utakmici sa Nju Orleansom nije Bogdanović bio jedini raspoložen. Dieron Foks je ubacio 30 poena, Harison Barns 22. Srpski bek je pričao i o svojoj nesebičnosti, tačnije o tome kako je potrebno da ceo tim pronađe igrača kome je krenulo.

Dolazim sa prostora gde tako učimo da igramo, nesebično, učimo da čitamo igru. Primetio sam prostor, rekao sam Foksu da me pronađe, posle sam primetio da on može da svojom brzinom dođe do koša. Tako treba da igramo, tako igraju sve velike ekipe, veoma inteligentno i drago mi je da imam saigrače koji razumeju kako želimo da igrmo. Svima je tako lakše„.