Reptorsi i Seltiksi pregovaraju o bojkotu

Košarka 26. avg 202019:03 > 19:10
Izvor: Ashley Landis-Pool/Getty Images

Košarkaši Toronto Reptorsa i Boston Seltiksa sastali su se u svom hotelu u Orlandu da bi razmotrili opciju da bojkotuju prvu utakmicu polufinala Istočne konferencije, a novi sastanak imaće tokom večeri.

Glavni razlog za takvu odluku je novi primer policijske brutalnosti u Sjedninjenim Državama – ranjavanje Džejkoba Blejka u Viskonsinu. Blejka je policajac upucao sedam puta s leđa kada je krenuo da uđe u svoj automobil, pošto je prethodno sprečio tuču. Poslednje informacije ukazuju da će on ostati paralizovan.

Brojni igrači i treneri su izrazili svoju frustraciju zbog tog incidenta, a informacije da bi Reptorsi mogli da bojkotuju početak serije pojavile su se još u utorak. Potom su im se pridružili i Seltiksi, a trener aktuelnog šampiona NBA lige Nik Nurs rekao je da igrači žele neku reakciju.

Bojkot utakmice je nešto na šta su pomislili da bi tražili više akcije. I mislim da je zapravo to ono št oni žele. Mislim da postoji dovoljna pažnja, ali ne i akcija, a to je moj zaključak iz tih razgovora“, rekao je Nurs, koji je istakao i da je čuo da pojedini igrači planiraju da odu svojim kućama iz Orlanda, gde se nalaze u ’mehuru’ u kompleksu Dizni Vorlda, zbog pandemije koronavirusa.

Prva utakmica serije između Reptorsa i Seltiksa zakazana je za četvrtak.