Majkl glas razuma, posredovao između igrača i vlasnika

Košarka 28. avg 202008:07 > 08:11
Izvor: Kevork Djansezian/Getty Images

Kako pišu američki mediji u bojkotu NBA igrača koji nisu hteli da igraju zbog pucnjave policije u kojoj je ranjen Afroamerikanac u Viskonsinu, bitnu ulogu je odigrao Majkl Džordan koji je razgovarao sa pojedinim uticajnim košarkašima.

Igrači Milvoki Baksa su prvi povukli nogu i odbili su da izađu na teren protiv Orlando Medžika, dok su Lejkersi i Klipersi išli i korak dalje u poruci da ne žele da se aktuelna sezona više igra. Ipak osatli timovi to nisu prihvatili, a kako stoje stvari plej-of se nastavlja u petak ili subotu.

Među ključnim ljudima za obustavljanje bojkota bio je Majkl Džordan pišu kolege u Americi. On je posredovao između igrača i vlasnika, a on je i sam gazda franšize Šarlot Hornetsa.

Povezano

 On je zvao predsednika Asocijacije igrača Krisa Pola pre sastanka vlasnika kako bi bolje shvatio šta igrači žele da ostvare. Takođe je pričao i sa zvezdom Hjustona Raselom Vestbrukom . Džordan je posle svega ostalim vlasnicima rekao da je bolje da se u ovom trenutku sluša nego priča.

Inače mnogi vlasnici su bili za nastavak sezone, a jedan od njih je i Džordan. On je navodno verovanja da će utakmice biti najbolja platforma za društvenu promenu.