Tužno: Sarajevska Bosna pred gašenjem

Košarka 13. sep 202012:57 > 13:05
Foto: KK Bosna

Klupski prvak Evrope iz 1979. godine, sarajevska Bosna, nalazi se pred gašenjem i verovatno neće igrati u prvenstvu BiH u sledećoj sezoni.

Košarkaški velikan godinama preživljava finansijsku agoniju, koja je u razdoblju pandemije koronavirusa dostigla kritičnu tačku, a zbog čega u klubu strahuju i najavljuju tragičan kraj.

Nažalost, to je gorka istina. Svake godine, odnosno svaki mesec, očekujemo da će se nešto promeniti, ali situacija je samo gora. Uputili smo pozive za pomoć svim nivoima vlasti, od predsedništva države do opština, ali nam je pomogla samo županija Sarajevo. Međutim, mi sa njihovih 15.000 evra, na kojima smo im itekako zahvalni, ne možemo opstati. Nama na godišnjem nivou treba najmanje 100.000 evra, i to je novac sa kojim bi se borili za opstanak”, rekao je za bosanskohercegovačke medije aktuelni predsednik kluba, Almir Bradić.

Upozorio je kako Bosna Rojal, kako se klub trenutno zove, mora do 21. septembra da prijavi igrački kadar za sledeću sezonu. Ipak, ako se situacija dramatično ne promeni, bivši šampioni Evrope će odustati od takmičenja.

Počeli smo da gubimo strpljenje u borbi za goli život. Zanimljivo da više niko ne priča o krivcima za Bosnine milionske dugove. Ko je to napravio i kada je to napravio? Uporno udaramo glavom u zid u svim sferama”, izjavio je Bradić.