Kalinić: Uvek imam najviše ambicije, zašto ne F4?

Košarka 10. dec 202012:49 > 12:55
Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

U video klipu koji je Evroliga posvetila Nikoli Kaliniću, srpski košarkaš je pričao o tome zašto je rešio da Instabul zameni Valensijom, kakvi su mu ciljevi u aktuelnoj sezoni i kako se seća osvajanja Evrolige 2017. godine sa Fenerbahčeom.

Bilo je fantastično, imao si osećaj da je sve vredelo, svaki trening, svaka kap znoja. Sve to staviš u košarku i to ti se vrati. Sve što smo želeli to se ostvarilo i to mi je najbolji trenutak u karijeri, možda i u životu generalno„, rekao je Kalinić o osvajanju titule šampiona Evrope sa Fenerom u Istanbulu.

Tri godine posle toga Nikola je promenio grad i prešao u Valensiju. Velika promena posle čak pet sezona provedenih u Fenerbahčeu sa kojim je osvojio sve.

Trebala mi je promena okruženja, promena grada, ljudi, klime, trebali su mi novi ciljevi. Mislim da imamo sjajan tim, koji može da uradi mnogo. Bićemo jak tim interesantan za gledanje. Privuklo me je što je u Valensiji lepo vreme, dobri ljudi. Hajde da se ne lažemo, sunce i plaža su takođe lepe stvari„, iskren je Nikola.

On je trenutno jedan od najvažnijih igrača u timu. Odlično doprinosi defanzivno ali i ofanzivno, dok energiju koju Kalinić ima ne može da nadomesti niko. Takođe on doprinosi iskustvom.

Nisam najstariji u timu ali sam igrao mnogo važanih i velikih mečeva. Mislim da to mogu da donesem, to iskustvo. Mogu mnogo da ostvarim, možemo do plej ofa ako sve pođe kako treba i ako svi budu zdravi. Možda možemo i do Fajnal fora, ja uvek ciljam visoko. Uvek imam najviše ambicije i zašto da ne„.