Lendri Noko potpisao za Zvezdu

Košarka 25. dec 202012:01 > 12:02
KK Crvena zvezda m:ts

Ugovor sa 26-godišnjim košarkašem, koji je letos iz Albe došao u Zvezdu, ali zbog zdravstvenih problema nije se dugo zadržao, i zvanično je ponovo aktiviran.

„Noko je u prethodnom periodu na najprestižnijoj klinici u SAD “Mayo Clinic Rochester” sanirao zdravstveni problem i nakon detaljnih i rigoroznih pregleda, dobio dozvolu od najeminentijih svetskih i domaćih lekara da se ponovo bavi profesionalnim sportom bez ikakvih ograničenja. Dolaskom Lendrija Noka Crvena zvezda je dobila ogromno pojačanje i veliki kvalitet na poziciji pet,“ navode crveno-beli.

Snažni centar je na Kalemegdan došao na insistiranje sada već bivšeg trenera Saše Obradovića, a dolaskom Noka izvesno je da će srpski klub napustiti Emanuel Teri.

Kamerunac iza sebe ima dve sezone u Albi, a u protekloj je beležio 8.7 poena i 5.8 skokova u Evroligi i 10.3 poena i 6 skokova i po asistenciju i blokadu u Bundesligi.

Prethodno je igrao za tursku Sakariju i Pezaro, u kojem je započeo profesionalnu karijeru. Studirao je na Klemson univerzitetu (2012-2016).

Novi igrač Crvene zvezde kratak period u sezoni 2017/18. proveo je u Grand Repids Drajvu, razvojnom timu Detroit Pistons i izborio se za prestižnu titulu najboljeg defanzivca Dži lige.