Bodiroga: Srbija ima tim za zlatnu medalju

Košarka 15. jul 201509:47 > 09:51
Printscrean

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga rekao je da izabranici Aleksandra Đorđevića imaju kvalitet da na predstojećem prvenstvu Evrope osvoje zlatnu medalju, prvu pod imenom Srbija.

„Veliki rezultat koji se dogodio prošle godine na SP u Španiji dao je određenu dozu samopouzdanja svim igračima i stručnom štabu. Očekivanja su velika, mislim da imamo reprezentaciju koja može da se bori za medalju, zašto ne i najsjajniju, ali o tom potom. Tek treba da počnu pripreme, da vidimo u kakvom će sastavu doći druge reprezentacije“”, rekao je Bodiroga novinarima u Trebinju na proslavi 10 godina od osnivanja košarkaškog kampa koji nosi njegovo ime.

On je istakao da bi bilo lepo da reprezentacija Srbije uskoro poseti Trebinje i na taj način oduži se ovom gradu za sav doprinos koji je dao sprskoj košarci.

Bila bi velika stvar za Republiku Srpsku i Trebinje, reprezentacija je bila i odigrala jednu utakmicu, doći će i ove godine. Trebinje je sportski grad, ljudi vape da gledaju nacionalni tim, to bi bio pun pogodak i trebalo bi razmišljati u tom pravcu“”, dodao je bivši potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 20. septembra u četiri zemlje – Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji.

Srbija će igrati u grupi B u Berlinu zajedno sa Španijom, Turskom, Nemačkom, Italijom i Islandom.

Početak priprema zakazan je za danas u 17.30 u hotelu Zira.