Zvezda najavila rigoroznu kaznu: Vilijams dopingovan!

Košarka 16. jul 201509:51 > 12:45
ABA liga

Bivši plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams pao je na doping testu posle prvog meča finala plej-ofa Košarkaške lige Srbije sa Partizanom 12. juna!

„Blic“ prenosi ekskluzivnu informaciju da su Amerikancu u krvi pronađene nedozvoljene supstance zbog korišćenja marihuane.

Da bi se rezultati obradili potrebno je 40 dana. Oni su u sredu stigli iz Beča i pokazali da je iskusni košarkaš bio dopingovan.

Vilijams ima sedam dana da pošalje B uzorak, a ukoliko i on bude pozitivan očekuje ga višemesečna suspenzija. KSS će voditi postupak protiv njega i van terena bi mogao da provede od tri do šest meseci. Vilijams će karijeru morati da nastavi van granica Srbije tek od januara 2016.

U svakom slučaju Zvezdi neće biti oduzeta titula, a povodom ovog slučaja oglasio se i klub:

Američki internacionalac ima pravo da o svom trošku u roku od sedam dana pošalje pismeno izjašnjenje o celom slučaju ili zatraži analizu B uzorka, što mu je klub i sugerisao. Ukoliko to ne učini uzorak A će se smatrati kao validan i konačan“.

„KK Crvena zvezda Telekom se maksimalno zalaže za sve vrednosti koje propagira sport i zdušno se bori protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava. Iz tog razloga, KK Crvena zvezda Telekom će sačekati konačnu potvrdu Antidoping agencije Republike Srbije, kao i odluku KSS-a, i ukoliko se konačno utvrdi da je Markus Vilijams bio pozitivan na nedozvoljenu suspstancu klub će doneti oštre disciplinske mere u skladu sa disciplinskim pravilnikom koji se rigorozno odnosi prema ovakvim slučajevima„, navode crveno-beli.

Pre nekoliko godina srpsku košarku je potresao identičan doping skandal. Tada je na testu pao krilni igrač Partizana Džejms Gist.