Đorđević: To što nemamo Jovića je veliki hendikep

Košarka 18. jul 201511:54 > 11:55
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images Sport

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević žali zbog povrede plejmejkera Stefana Jovića, koga će na prepremama reprezentacije zameniti imenjak Pot.

„Nadali smo se do poslednjeg dana da ce Jović terapijama i mirovanjem uspeti da reši problem sa leđima, ali nažalost mora da nastavi sa mirovanjem i terapijom. Zato ne nastavlja pripreme i umesto njega je iz Univerzitetske selekcije priključen Stefan Pot, da nam pomogne u ovom delu priprema na toj poziciji i da pokaže zašto je pozvan“, rekao je Đorđević a prenosi “Blic”.

„Veliki je to hendikep, svaki igrač je za nas zlata vredan, Jović je bio jedna važna karika i neka se oporavi što pre. Sezone su jako zahtevne, Jović je prvi, nadam se i poslednji povređen igrač. Očekujem od drugih igrača na toj poziciji da preuzmu njegovu ulogu, moraćemo da menjamo nešto i taktički. Imamo nekoliko ideja, ali koga nema, bez njega se mora“.

Ognjen Kuzmić se pridružio ekipi, čekaju se još samo Nemanja Bjelica i Marko Kešelj, koji će zajedno 21. jula doputovati iz SAD.