Sudbine: Žigić mu je bio idol, ali je deda rekao – košarka!

Košarka 01. nov 201414:16 > 14:20
EPA

Crnogorski košarkaš sa španskim pasošem Nikola Mitorić ovog leta ispunio je profesionalni san potpisivanjem ugovora sa Čikago Bulsima.

Američki mediji su dolazak doskorašnjeg igrača Real Madrida uporedili s dolaskom Tonija Kukoča u klub iz Ilionoisa davne 1993, međutim, suviše je rano stavljati u isti koš legendarnog Hrvata i momka koji tek treba da opravda nesumnjiv potencijal.

Mnogo zanimljivih detalja iz privatnog života Mirotića može da se pronađe u tekstu na „Grantlandu“, blogu koji je zaživeo 2011. Nikola je pričao kako je upoznao suprugu Ninu, ćerku njegovog prvog trenera Jadranka Vujačića, dečačkim snovima…

Verovatno niste znali da je Mirotić do 13. godine želeo da bude fudbaler i upoređivao se sa Srbinom Nikolom Žigićem, dvometarskim centarforom. Ipak, deda mu je rekao da treba da igra košarku.

„Rekao sam mu da ne volim košarku, ali me naterao da pokušam. I poslao me u školu košarke Jadrana Vujačića“.

Tako je sve počelo… Kasnije se rodila ljubav između Nikole i Nine, ćerke njegovog trenera.

„Saznao je tako što sam ga nazvao i rekao “treneru, moram da vam kažem nešto vrlo važno”. Dva dana nisam spavao razmišljajući kako ću mu reći da smo ja i njegova ćerka zajedno. Jadranko je zanemeo barem pet minuta“, priseća se Nikola, koji danas sa Ninom ima šestomesečnog dečaka.

Sa 16 godina Mirotić se preselio u Real Madrid, a pre nego što je krenuo put Španije postojala je mogućnost da košarkaški talenat nadgradi u Partizanu.