Vujošević: U Zvezdu je ušlo 7 miliona evra, ali nemam dokaz

Košarka 02. nov 201411:30 > 11:34
ABA liga/KK Partizan

Trener Partizana DUško Vujošević tvrdi da je u Košarkaški klub Crvena zvezda prošle sezone "ušlo" 7 miliona evra, ali i da nema dokaze da potkrepi svoje reči.

U intervjuu za „Kurir“ trofejni stručnjak je pričao o problemima kluba iz Humske, ali i o velikom rivalu, politici, premijer Aleksandru Vučiću…

Na sastanku na kojem ste Nebojša Čović i vi bili s premijerom Vučićem on je obezbedio 200.000 evra za Partizan, a posle toga vi se ponovo konfrontirate. Zašto?

„Nakon što mu je publika skandirala na košarkaškoj utakmici, on prestaje s realizacijom obećane pomoći. A konkurentski klub dobija maksimalnu pomoć zbog toga što je njegov brat u upravi“.

Premijerov brat više nije u Zvezdi.

Nije, a znate li zašto? Prošle sezone, dok su on i članovi SNS bili tamo, preko sedam miliona evra je ušlo u klub, pre svega od privatnika. Do sukoba je došlo zato što su oni donosili novac, a gospodin Čović je postavio svog zeta za predsednika i donosio odluke. Kad je došlo do ličnih sukoba, odlučeno je da se pare, umesto u sport, ulažu u lečenje bolesne dece“.

Kako je onda Čović izašao kao pobednik?

„Zato što ima ugovor o fuziji dva kluba po kojem, ukoliko se taj ugovor raskine ranije, njemu treba da se plati obeštećenje od 4,5 miliona evra. Otkad su političari na vlasti izašli iz kluba i ostavili ga samog, Zvezda nikad nije bila bolja. Eto, to je dokaz da političari ne treba da budu u klubu, odnosno treba da obezbede sredstva, ali ne i da se mešaju u to ko je trener, ko igra, itd. Dokaze za tvrdnju da je u Zvezdu ušlo sedam miliona nemam, ali znam da je tako“, rekao je Vujošević.