Sudbine: Odigrala je poslednji meč u životu

Košarka 03. nov 201414:11 > 14:14
Tanjug/AP Photo/Tom Uhlman

Loren Hil ne zna koliko joj je ostalo, ima tumor mozga ustanovljen pre dve godine a lekari kažu da je pitanje nedelja. Međutim, ova hrabra devojka je ispunila svoj san, odigrala je meč za univerzitet i postigla pogodak..

Lorenini roditelji su zamolili da univerzitet Sent Džozef na koji je krenula ove jeseni pomeri start košarkaške sezone, odnosno da krene dve nedelje ranije, kako bi njihova ćerka ispunila san i zaigrala koledž košarku. Iako je to po pravilima zabranjeno, trener je pisao američkoj federaciji a odgovor je oduševio kako Loren tako i sve njoj bliske.

Utakmica je pomerena u veću salu u Sinsinatiju, kako bi svi zainteresovani došli da pozdrave hrabru devojku u njenoj prvoj i verovatno poslednjoj utakmici.

Mnoge slavne ličnosti su pohrlile u dvoranu kako bi prisustvovale istoriji i ohrabrili Loren koja se odlično nosi sa svim što joj se dešava i gleda smrti u oči već dve godine. Zbog njih, zbog svoje porodice, zbog sebe, zbog mnogih koji pate od iste ili slične bolesti a koji se ne predaju, Loren je postigla pogodak i digla salu na noge.

Ovo je definitivno najvažniji koš na svetu. Bravo devojko!