Nedović: Nije mi stalo do novca, boli me što ne igram!

Košarka 04. nov 201410:34 > 10:36
Juan Ocampo/National Basketball Association

Čelnici Golden Stejta nisu iskoristili opciju i produžili ugovor sa Nemanjom Nedovićem i za sledeću sezonu, ali srpski košarkaš ne odustaje od namere da im dokaže da su pogrešili.

Iako ga u poslednje dve utakmice nije bilo ni na klupi Voriorsa nekadašnji igrač Crvene zvezde i Lijetvus Ritasa ima ogroman motiv da trenera Stiva Kera ubedi da mu je mesto na terenu.

„Nije me pogodilo mnogo to što nisu iskoristili opciju, ali mnogo mi je stalo da igram! Nije mi stalo do novca, stalo mi je samo do minuta. Sve ovo me i zbunjuje, ali šta je tu je… – rekao je Nedović u razgovoru za „Sport“.

Reprezentativac Srbije je obacio razgovor i sa generalnim menadžerom Bobom Majersom i dobio je uverenje da Golden Stejt nije digao ruke od njega.

„Uložili su mnogo novca u mene i mogu da im pokažem da nisu u pravu što se tiče te odluke. To mi je i Majers rekao. Zbog toga ću i da nastavim da radim i ostaću u formi i kondiciji. Sve ovo je motivacija, jer želim da im pokažem da nisu u pravu. Videćemo šta će da se desi“.

Posle peha s povredom, koja ga je koštala i odlaska na Svetsko prvenstvo u Španiji, Nedović je u predsezonskim mečevima imao solidnu minutažu i pružao je partije koje su obećavale drugačiji status u timu.

„Mislim da sam dokazao sebi da mogu da igram u NBA. To je najvažnije. To što ne igram me boli“, naglasio je Nedović.