Španija nije bauk: Mi smo Grci, Bog nas je učinio mudrim

Košarka 14. sep 201522:33 > 22:35
AFP

Duel Grčke i Španije u četvrtfinalu Eurobasketa sigurno je najatraktivniji, a prema rečima Kostasa Papanikolaua, "Heleni" stižu na teren u ratničkom duhu.

Grčka je bila superiorna bez poraza u grupi u kojoj su se mečevi igrali u Zagrebu, dok je Španija imala dosta teži put u „grupi smrti“.

Nekada apsolutni favoriti španski igrači danas izgledaju dosta istrošeno, a jedini koji za sada ostavlja pozitivan utisak je veliki Pau Gasol. Međutim, Papanikolau kaže da bi bilo greška samo se njemu „posvetiti“…

“Spremni smo, a Gasol nije jedini problem. Španija ima veoma talentovan tim i ne možete da se fokusirate samo na jednog igrača, ako to uradite, oni drugi će vas „ubiti“. Naša ideja vodilja su odbrana, skokovi i dobra napadačka rešenja. Bogu hvala, načinio nas je mudrim time što smo Grci i ja verujem da ćemo u svakom slučaju biti fokusirani i odlučni“, zaključio je krilni igrač Denvera.

Duel četvrtfinala između Španije i Grčke na programu je danas u Lilu od 18.30, dok se u 21 čas sastaju Francuska i Letonija..