Božić: Odmah sam zvao Vujoševića, imamo korektan odnos

Košarka 16. sep 201514:30 > 14:31
KK Partizan

Novi trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da je pred njim težak posao, ali učiniće sve da crno-bele vrati na mesto na kojem pripadaju.

„Velika mi je čast što sam ovde, ujedno i odgovornost koja se povećava s obzirom na specifičnu situaciju kada sam postavljen za novog trenera. Pred nama je težak period u kojem je hitno potrebno kompletirati stručni štab i ekipu, koja će, ako ne ove sezone, onda u perspektivi opravdati visoka očekivanja. Ukazana mi je čast i trudiću se da opravdam poverenje koje mi je dato“, rekao je Božić prilikom promocije na stadionu Partizana.

On je dodao da mu asistirati Dušan Kecman, Vule Avdalović, Goran Tadić, kao i da se očekuje da još jedan trener svojim iskustvom i pozitivnom energijom pomogne mladom timu.

„Kada sam pozvan u stručnim štab priželjkivao sam da jednog dana postanem prvi trener kluba. Situacija je teška, izazov je ogroman i spreman sam da sa stručnim štabom i igračima iskoristim svaku priliku. Moramo da budemo svesni finansija i situacije u kojoj se nalazimo“.

Murić u decembru, Andrić u oktobru

Prema njegovim rečima Partizan ima 11 košarkaša pod ugovorom, a timu će se zbog povreda kasnije priključiti Edo Murić i Mihajlo Andrić.

Murić se vraća polovinom decembra, dok će Andrić dva meseca ranije„, poručio je Božić.

Na pitanje novinara da li je razgovarao sa svojim prethodnikom Duškom Vujoševićem, Božić je odgovorio:

Zvao sam ga istog trenutka kada mi je Peković ponudio funkciju prvog trenera. Imamo korektan odnos, izuzetno ga cenim i poštujem. Od njega sam naučio mnogo stvari kao igrač i kao trener. Međutim, sada je ovakva situacija i moram da krenem napred“, naveo je mladi trener.

Novi trener Partizana potvrdio da su crno-beli otkazali prijateljski turniru u Bratislavi, dok će 22. septembra otputovati u Atinu na duel sa Panatinaikosom, a potom i učestvovavati na turniru Tonija Parkera u Francuskoj.

Uskoro pojačanja

Potpredsednik kluba Miroslav Berić rekao je da je Božić potpisao ugovor na dve godine, uz mogućost produžetka na još 12 meseci.

„Na Upravnom odboru Božić je izabran na predlog sportskog direktora. Juče smo angažovali prvo pojačanje Čedomira Vitkovca, a u narednom periodu radićemo na novim transferima i detaljno analiziramo potencijalne kandidate. Blizu smo realizacije, ali ne želim da govorim o tome. Za sada je u planu da dovedemo jednog stranca, ali to još nije završeno“, rekao je Berić.

On je dodao da je optimista da će stručni štab sastaviti respeltabilan tim.

„Nismo u blokadi, to je veliki korak. Bili smo pred ozbiljnom blokadom i pretnjama tužbi sa svih strana, ali to je sada rešeno. Pojavilo se svetlo na kraju tunela“,
zaključio je Berić.

Sportski direktor Dragan Todorić rekao je da još ne planira da se penzioniše.

Partizan se našao u najtežoj situaciji od kada sam ja u klubu. Sve ovo što se događalo poslenjih dana daje za pravo da smo angažovali pravog čoveka i da će klub izaći iz krize. Partizan mora da vrati imidž koji je imao, došli smo u situaciju da igrači neće da dođu u klub jer misle da im neće biti ispunjeno ono
što im sledi po ugovoru. To mora da se promeni i klub vrati na nivo i bude vodeći u regionu“, zaključio je Todorić.