Bajić: Bedna i jadna država, zato poštujem samo RS i Severnu Makedoniju

Košarka 06. jun 202119:323 komentara
Igokea
Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener Igokee Dragan Bajić ogorčen je zbog skandolaznog završetka sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Široki Brijeg je za zelenim stolom osvojio šampionsku titulu nakon što je bio jedina ekipa koja se pojavila na Fajnal-for. Podsetimo, pet od šest klubova poslalo je dopis uoči završnice da odustaje od učešća na završnom turniru, uz napomenu da prihvataju aktualno stanje na tabeli.

#related-news_0

Igokea se odrekla i domaćinstva završnice, tako da je Široki nikad lakše osvojio 11. titulu u istoriji kluba.

Šta normalan čovek može da kaže na ovakvu situaciju? Ne znam ko je jadniji ispao, generalni sekretar, komesar lige ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare,“ rekao je Bajić, ujedno i selektor reprezentacije Makedonije.

To dovoljno govori u kakvoj bednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi, počevši od sporta pa do svega ostalog. Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Severnu Makedoniju.“

Višemesečne trzavice u klupskoj košarci BiH kulminirale su sukobom oko načina završetka aktuelnog prvenstva i sada su stigle do nivoa skandala i farsičnog, ali nepotpunog epiloga. Trenutno je jedino poznato da je tim Širokog Brijega u subotu uveče osvojio, iako je bio četvrti u regularnom delu sezone, a sve ostalo je u magli…

Čitava rašomonijada je počela u aprilu, kada su Igokea i Spars, odnosno klupski predstavnici Siniša Kovačević i Nermin Selimović uputili inicijativu UO KSBiH da se ove godine liga skrati i posle Lige 6 umesto plej-ofa odigra fajnal-for, čiji bi organizator bila prvoplasirana ekipa ligaškog dela. Taj predlog je UO KSBiH jednoglasno prihvatio.

Međutim, kada se završila Liga 6, Igokea i Spars su zahtevali da se tada „svira kraj“ šampionata i da se prvak i plasman u ABA ligu odredi na osnovu plasmana, koji je izgledao ovako: Igokea, Spars, Borac, Široki Brijeg, Leotar i Čelik. Ali, to su Široki Brijeg i UO KSBiH odbili.

Prema poretku na tabeli Lige 6, završnica najjačeg ranga BiH trebalo je da se odigra u mestu prvoplasiranog tima, dakle, u Laktašima, ali se Igokea oglušila o odluku UO i naglo odustala od organizacije finalnog turnira.

U takvoj, vanrednoj situaciji, Široki Brijeg se odazvao pozivu KS BiH i ponudio da bude organizator fajnal-fora. Međutim, svi timovi, osim Širokog, izjasnili su se da su protiv odigravanja završnog turnira zbog zgusnutog rasporeda koji su imali krajem sezone.

 

Komentari

Vaš komentar