Beograd spreman da ponovo bude domaćin Fajnal fora Evrolige

Košarka 29. apr 202220:15 3 komentara
Tanjug/ Rade Prelić

Beograd je spreman da ponovo bude pravi domaćin Fajnal fora najboljim košarkaškim ekipama Evrolige, od 19. do 21. maja, a organizacija tog velikog sportskog događaja dokaz je da je Srbija sportska zemlja poštovana širom sveta, poručeno je na sastanku Počasnog odbora Evrolige.

Organizatori kažu da će ovo biti nova prilika za promociju srpskog sporta, ali i Srbije kao turističke destinacije.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskg komiteta Srbije, naveo je da Grad i ljudi u organizacionom odboru „vrlo seriozno rade“. „Tako da ćemo, kao i prošli put, Beograd će dobiti samo komplimetne za svoj rad i za svoje veliko srce. Ima ona stara „mangupska“, kaže – u Beogradu ako imaš lovu da platiš prvu turu, možeš da živiš pet godina. To mi demonstriramo u ovakvim prilikama“, dodao je Maljković.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da su zajednički konstatovali da je reč ne samo o velikom turniru i sportskom događaju, već i o velikoj promociji srpskog sporta i našeg turizma.

„Da pokažemo da smo jedno od retkih mesta u Evropi gde mogu da dođu svi sportisti, u koje su svi dobrodošli, da možemo dobro da organizujemo velika sportska takmičenja, a znate i sami da je svako veliko sportsko takmičenje – prvo, promocija turizma, drugo promocija sporta i omogućava nam da ulažemo u naše sportske objekte“, rekao je Vesić.

Video: Tanjug