Bivši Zvezdin bek u Milanu

Košarka 28. jun 202214:12 > 14:22
Sergey Grachev/Euroleague Basketball via Getty Images

Američki bek Bili Beron novi je košarkaš milanske Olimpije – nekadašnji košarkaš Crvene zvezde ozvaničio je dvogodišnju saradnju sa timom koji vodi Etore Mesina.

Ovaj 31-godišnjak iz Pensilvanije imao je veoma uspešnu prethodnu sezonu u kojoj se u timu iz Sankt Peterburga domogao titule prvaka Rusije. U VTB ligi je u proseku beležio 14,6 poena uz fantastičnu uspešnost u šutu za tri poena – 46,5%.

*Napušta Zvezdu: Kalinić se dogovorio sa Barsom

Beron je profesoinalac od 2014. godine, a nastupao je za Lijetuvos Ritas, Spiru Šarlroa i Mursiju, pre trofejnog mandata u Crvenoj zvezdi – crveno-beli dres nosio je od 2018. do 2020. godine, a potom je prešao u Zenit.

„Bili je jedan od najboljih šutera koje smo u Evropi imali priliku da vidimo prethodnih godina. Istovremeno u naš tim donosi svežinu i iskustvo“, izjavio je povodom novog pojačanja generalnim menadžer „Armanija“ Hristos Stavropulos.

„Uzbuđen sam što ću biti deo ovog kluba, a pre potpisivanja ugovora imao sam prijatan razgovor sa trenerom Etoreom Mesinom. Oduvek sam ga poštovao i cenio njegov rad“, kazao je Bili Beron.

Komentari (0)

Vidi sve komentare