Bogdanović propušta Evrobasket!

Košarka 10. jun 202215:45 > 15:472 komentara
Izvor: fiba.basketball

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović gotovo izvesno neće igrati za Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, potvrđeno je za Sport Klub.

Šampionat ’Starog kontinenta’ na programu je od 1. do 18. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

„Nemam potrebe da žurim, posebno što još nije spuštena zavesa na završnice košarkaških prvenstava u Evropi. Krajnji rok je 20. jun, a može da se desi da spisak reprezentativnih kandidata za kvalifikacioni prozor FIBA i Evropsko prvenstv objavim i sredinom sledeće nedelje. Već je plasirana šira, a ovo bi bila uža lista. Ono što je poznato je da u predstojećoj seniorskoj akciji neće biti NBA igrača“, nema dilemu Svetislav Pešić.

Pred selektorom Srbije i njegovim izabranicima je dugo, toplo leto, puno kao šipak, od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo do Evropskog šampionata. A kao nebrojeno puta u sličnim situacijama, i mnogo učešća pod znakom pitanja. Ali, neigranje Bogdana Bogdanovića, više je nego izvesno.

„Naš reprezentativac je pre dve-tri nedelje operisao skakačko, desno koleno, a oporavak traži vreme, ne baš kratko, minimum tri meseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na jednoj klinici u Kaliforniji. On ostaje još mesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Srbiju, Beograd,“ izjavio je prof dr Dragan Radovanović, dugogodišnji lekar nacionalnog tima, za Sport klub.

Nije teško „izračunati“ da je učešće prvotimca Atlante na Evrobasketu (1 – 18. septembar – Nemačka, Češka, Italija, Gruzija) nemoguća misija. Ovo je, inače, druga operacija, ali ne istog kolena Bogdanovića, koji je krajem septembra 2018. dok je još bio član Sakramento Kingsa, morao da se podvrgne artoskopskoj proceduri. Bogdanović se povredio pred kraj (tekuće) sezone, ali je uspeo koliko, toliko da pomogne Atlanti u plej-ofu, kada ju je sa 4-1 u seriji eliminisao Majami.

Više pročitajte na sajtu Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar